Train-de-trainercursus: voorbereid de winter in

Zondag 19 november was het dan zo ver: onze eerste train-de-trainercursus. In het clubgebouw van B.S.C. Alphians kwamen 23 enthousiaste deelnemers van verschillende clubs uit de regio samen. Na wat heen en weer geschuif met tafels en stoelen kon de cursus beginnen.

De vroege middag startte met een theoretisch deel waar de beginselen van het trainen en coachen uitvoerig besproken werden. Onder andere kwamen de leerdoelen per leeftijd, trainingsopbouw en jaarplan voorbij. Het thema “voorbereid de winter in” gaf genoeg handvatten mee om de zaalperiode door te komen.

Het laatste stuk van de presentatie gaf een kijkje in de keuken van de Winterschool. Hoe wordt dit voorbereid? Waar liggen de verantwoordelijkheden? Iets met 5 gouden regels en structuur? High five-gehalte? Belangrijkste punt dat hieruit kwam is de betrokkenheid van de instructeurs en dat ook zij een team zijn, samen zorgen met elkaar voor één gezamenlijk doel: het opleiden van de jeugd!

IMG_7329

Na een kopje koffie en thee reden wij al carpoolend naar de sportzaal waar de pupillen de Winterschool-training aan het volgen waren. Hier konden de deelnemers mooi van boven observeren en konden wij in kleine groepjes door de zaal heen. Ook was er wat ruimte om aan de instructeurs vragen te stellen. Bij een aantal deelnemers viel gelijk op dat de behandelde theorie hier in de praktijk te zien was. “Dit wordt er bedoeld met overzicht!” of “De overgang tussen de verschillende onderdelen gaat zo soepel”.

Kortom een geslaagde dag waar we op terug kunnen kijken. Wij wensen alle trainers en coaches veel succes en plezier met de komende trainingen en zien jullie in het voorjaar graag weer terug.

Docenten
Extra innings: Youri Visser
Combinatiefunctionaris gemeente Den Haag: Niels de Lugt

IMG_7327