Honkbalfamilie op het NK Little League

Het is al een maand geleden, maar het Little League NK voelt vast voor alle deelnemers, ouders en coaches alsof het gisteren was. Wij zijn als organisatie geen uitzondering hierop, want voor ons zijn de beelden, de geluiden en de emoties ook nog heel vers.

Dit jaar heeft Extra Innings voor het eerst het Little League-traject tot aan het NK voor regio Den Haag georganiseerd en gefaciliteerd. Dit hebben wij gedaan door alle ingeschreven spelers drie kwalitatieve trainingen te geven, waar de selecties uit werden gevormd. Noemenswaardig is dat er een brede vertegenwoordiging van verenigingen in ons cluster terug te zien was in de selecties. Hierna hebben de aangestelde coaches samen met hun team en de betrokken ouders ervoor gezorgd dat er wekelijks getraind en gespeeld werd om de teams klaar te stomen voor goede prestaties tijdens het NK. Extra Innings ondersteunde deze selectietrainingen door specialistische trainers te leveren en te helpen met het regelen van beschikbare velden om op te trainen.

Een verplicht onderdeel van het traject was de teambuildingsactiviteit. Trots zagen wij hoe alle coaches en ouders ervoor gezorgd hebben dat er van groepen individuele spelers die elkaar nauwelijks kenden, hechte en gezellige teams gevormd zijn.

Met vier teams heeft Den Haag aan het NK meegedaan, van Little t/m Senior League. Het was een prachtig toernooi!
Alle landelijke regio’s waren aanwezig en iedereen genoot drie dagen lang van honkbal en softbal.

Hoe hebben onze teams het gedaan? Heel goed! Nee, Den Haag is dit jaar niet kampioen geworden, maar alsnog is onze missie volbracht. Al onze teams hebben als eenheid op het veld gestaan, er zijn veel nieuwe vriendschappen gevormd, spelers die mee hebben gedaan zeggen allemaal meer te willen honkballen, alle toeschouwers lijden nu aan honkballeritis en iedereen uit regio Den Haag liep trots rond in hun gele The Hague Bears-shirt of zwartgroene Extra Innings-trui. The Hague Bears stond als één honkbalfamilie in Almere!

Oh, en onze Intermediate en Senior League-teams stonden bijna in de NK-finale!

We zijn ontzettend trots op en dankbaar voor de bereidheid, steun en hulp van iedereen gedurende dit traject. Wij hopen dit het aankomend jaar wederom te organiseren voor regio Den Haag en streven ernaar om ook dan weer als één grote honkbalfamilie te verschijnen op het NK.

 

Wie waren onze The Hague Bears van 2018 nou?

The Hague Grizzlies – little league

The Hague Kodiaks – intermediate league

The Hague Bruins – junior league

The Hague Bears – senior league