Finale Haarlem Honkbalweek Cup

Onze boys hadden er zin in en keken de hele week uit naar de finale. Na een lange middagwedstrijd van Italië tegen Cuba werd de wedstrijd gestart met een tie break, lopers op het 1ste en 2de honk dus. Dit zorgde voor de nodige tactische acties zowel in het veld als aan slag. Natuurlijk wisten onze Bears hier goed mee om te gaan. Vanaf de start was het duidelijk dat wij er beter inzaten en was het slechts een kwestie van tijd dat we op voorsprong zouden komen. Na twee volledige innings stond het 4-4 en werd er aan de derde inning begonnen.

Waarin we gelijk uitliepen naar 7-4 met 0 nullen en lopers op de honken.

De organisatie besloot op dat moment de finale te staken wegens tijdsgebrek. Een vreemde beslissing volgde. In plaats van het kijken naar honkbalcijfers (runs, hits, runners on base etc.) werd er besloten een coinflip toe te passen. Het muntje viel en er werd gezegd dat Kinheim de wedstrijd had gewonnen dit terwijl niemand in de gaten had dat er een coinflip plaats vond. Commotie in het publiek en bij onze spelers. Niemand begreep het dat Kinheim er juichend stond.

Gelukkig konden onze coaches de jongens overtuigen dat wij vanzelfsprekend de betere ploeg waren en volgde er een krachtige yell. Dit toonde de veerkracht van het team en hebben we met opgeheven hoofd het veld verlaten. Het harde applaus vanuit het publiek was voor onze Bears een morele opsteker. Met een primeur op zak (coinflip) en een ervaring rijker komt dit avontuur ten einde en. Alle spelers en ouders bedankt voor jullie inzet en support.