9 november 2018

Trainerscursus

Wil je graag de jeugd bij je vereniging coachen of trainen, maar weet je niet waar te beginnen? Coach je al een tijdje, maar doe je het gewoon op gevoel? Heb je al enige ervaring, maar wil je graag je kennis op de proef stellen?

Dan is dit iets voor jou!

Extra Innings streeft ernaar om elke winterperiode een Train-de-trainersessie te bieden aan (beginnende) jeugdcoaches en -trainers die graag hun tools aanscherpen vóór de start van de wintertrainingen en het seizoen.

Inhoud sessie

De sessie bestaat uit een theoretisch en live deel. Tijdens het theoretische deel bespreken we uitvoerig de beginselen van het trainen en coachen. Denk aan leerdoelen per leeftijd, trainingsopbouw en het opstellen van een jaarplan. Met het thema ‘Voorbereid de winter in’ willen we onze coaches en trainers genoeg handvatten meegeven om de zaalperiode door te komen.

IMG_7327

Voor het live deel krijgen alle deelnemers een tour langs onze Winterschool. Hoe bereiden we dit voor? Waar liggen de verantwoordelijkheden? Vervelen de spelers zich? High five-gehalte? Deelnemers krijgen de mogelijkheid om te observeren hoe onze trainers het aanpakken met de winterschooldeelnemers. We doen dit door begeleid en in kleine groepjes door de training te lopen. Het is hierbij mogelijk om vragen te stellen aan onze instructeurs en de spelers. Hoe behoud je overzicht? Welke oefeningen zijn succesvol en welke wil je vermijden? Als coach hoef je het wiel niet uit te vinden, we helpen wij jou graag!

IMG_7329