Cursussen

Het is essentieel dat coaches en trainers de nodige skills hebben om onze spelers wekelijks in hun ontwikkeling te begeleiden. Om de coaches en trainers in onze regio hierin te ondersteunen, bieden wij cursussen.

TC2 Cursus KNBSB

Wij zijn officieel bevoegd om binnen Regio Den Haag en Rotterdam de Trainer/Coach 2 Cursus van de KNBSB te bieden. Heeft jouw club een groepje trainers en/of coaches die graag de TC2 certificering willen behalen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden qua locatie, data en tijden te bespreken!

Train-de-Trainer Cursus

Wil je graag de jeugd bij je vereniging coachen of trainen, maar weet je niet waar te beginnen? Coach jij al een tijdje, maar doe je het gewoon op gevoel? Heb jij al enige ervaring, maar wil je graag jouw kennis op de proef stellen? Dan is dit iets voor jou!

Extra Innings streeft ernaar om elke winterperiode een gratis Train-de-Trainer Cursus te bieden aan (beginnende) jeugdcoaches en -trainers die graag hun tools aanscherpen vóór de start van de wintertrainingen en het seizoen.

De cursus bestaat uit een theoretische en een live deel en vindt plaats op een Winterschooldag. Tijdens het theoretische deel bespreken wij uitvoerig de beginselen van het trainen en coachen. Denk aan leerdoelen per leeftijd, trainingsopbouw en het opstellen van een jaarplan. Met het thema Voorbereid de winter in willen wij onze coaches en trainers genoeg handvatten meegeven om de zaalperiode door te komen.

Voor het live deel krijgen alle deelnemers een tour langs onze Winterschool:

  • Hoe bereiden wij dit voor?
  • Waar liggen de verantwoordelijkheden?
  • Vervelen de spelers zich?
  • High five-gehalte?

Deelnemers krijgen de mogelijkheid om te observeren hoe onze trainers het aanpakken met de spelers. Wij doen dit door begeleid en in kleine groepjes door de training te lopen. Het is hierbij mogelijk om vragen te stellen aan onze trainers en de spelers:

  • Hoe behoud je overzicht?
  • Welke oefeningen zijn succesvol?
  • Wat wil je vermijden?

Als trainer of coach hoef je het wiel niet uit te vinden, we helpen wij jou graag!