Little League

INSCHRIJVEN

Elke Nederlandse honkballer of softballer kan zich via de KNBSB inschrijven voor Little League. Dat kan via de site van de KNBSB of via de site van Little League Nederland.

LET OP: je wordt automatisch ingedeeld op basis van postcode van je woonadres of het adres van je school. Het kan dus zijn dat je tijdens Little League voor een andere regio uitkomt, dan je gewend bent in de reguliere competitie met je team of club!


THE HAGUE LIONS

EXTRA INNINGS is coördineert het regio Den Haag honkbal Little League programma. Alle ingeschreven spelers die op basis van woon- of school postcode bij ons worden ingedeeld krijgen drie tryout trainingen van EXTRA INNINGS trainers. De door ons aangestelde coaches observeren de spelers tijdens deze tryouts, waarna ze gezamenlijk de selecties samenstellen. Skills en talent zijn belangrijke criteria, maar gedrag en teamspirit zijn minstens net zo belangrijk. Het is ons doel om jaarlijks met zoveel mogelijk The Hague Lions teams deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap.

De coaches bereiden onze teams voor op het NK met trainingen en oefenwedstrijden. Dankzij de medewerking van de clubs in onze regio, kunnen de teams op verschillende locaties trainen en oefenwedstrijden spelen. Tijdens dit traject geven wij de coaches de vrijheid om zelf te bepalen hoe vaak ze willen trainen, waar en wanneer. Ook oefenwedstrijden mogen ze zelf regelen. EXTRA INNINGS  ondersteunt bij het regelen van beschikbare velden en bij verbinding van partijen.

We vinden het erg waardevol om vriendschappen te stimuleren en een sterk teamgevoel te creëren. Een teambuildingsactiviteit voor elk team vóór het NK is dan ook een vast onderdeel van het traject.

We stimuleren onze coaches om samen met de betrokken ouders mogelijke sponsoren te vinden en de taken te verdelen. Zo kan je meer en is het prettiger voor iedereen. #community

Tot slot: het programma naar het NK toe vinden wij het belangrijkst. Tijdens deze reis proberen wij alle spelers, coaches en ouders een mooie en inspirerende ervaring te bieden. Natuurlijk is winnen leuk, maar onze grootste prioriteit is de beleving: fun & friendship staat voorop!


BIJDRAGE

Alle spelers die zich aanmelden bij de KNBSB, betalen een inschrijfbedrag van € 50,- per speler. Een deel van dit bedrag wordt gebruikt om de team fees te betalen voor deelname aan het NK en een ander deel om organisatorische kosten van de tryouts te dekken. 

Na de selectie bieden wij tot het NK een trainingsprogramma. Om dit te kunnen garanderen, vragen wij een extra bijdrage van ongeveer € 60,- per speler. Dit geld gebruiken wij om de kosten van trainers en eventueel velden, kledingstukken of items voor de spelers en de teambuildingsactiviteiten te dekken.