7 november 2018

Little League

Extra Innings faciliteert het programma van de Little League voor de regio Den Haag. Het Little League-programma draait naast de reguliere competitie en biedt honkballers de mogelijkheid om meer te spelen, zich op plezierige wijze verder te ontwikkelen en nieuwe vriendschappen te sluiten.

Inschrijven

Elke Nederlandse honkballer kan zich via de KNBSB inschrijven voor Little League. Dat kan vanaf 16 november via de site van de KNBSB of via de site van Little League Nederland.

Let op: je wordt automatisch ingedeeld op basis van postcode van je woonadres of het adres van je school. Het kan dus zijn dat je tijdens Little League voor een andere regio uitkomt, dan je gewend bent in de reguliere competitie met je team of club!

SCHRIJF JE HIER IN!

Little League-programma Extra Innings

Alle spelers die bij ons worden ingedeeld krijgen drie selectietrainingen van Extra Innings-trainers. De door ons aangestelde coaches observeren de spelers tijdens deze trainingen, waarna ze gezamenlijk de selecties samenstellen. Uiteraard zijn kunde en talent belangrijke criteria, maar gedrag en teamspirit zijn minstens net zo belangrijk. Het is ons doel om met zoveel mogelijk Haagse teams deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap.

De gepassioneerde en ervaren coaches bereiden onze teams sporttechnisch goed voor op het NK door oefenwedstrijden te spelen en kwalitatieve trainingen te draaien. Dankzij de medewerking van de clubs in onze regio, kunnen de teams op verschillende locaties trainen en oefenwedstrijden spelen. Tijdens dit traject geven wij de coaches de vrijheid om zelf te bepalen hoe vaak ze willen trainen, waar en wanneer. Ook oefenwedstrijden mogen ze zelf regelen. Extra Innings ondersteunt de coaches door specialistische trainingen te bieden, te helpen bij het regelen van beschikbare velden en bij het verbinden van partijen.

We vinden het erg waardevol om vriendschappen te stimuleren en een sterk teamgevoel te creëren. Een teambuildingsactiviteit voor elk team vóór het NK is dan ook een verplicht onderdeel van het traject.

We stimuleren onze coaches om samen met de betrokken ouders mogelijke sponsoren te vinden en de taken te verdelen. Zo kan je meer en is het prettiger voor iedereen.

Tot slot nog even dit: het programma naar het NK toe vinden wij het belangrijkst. Tijdens deze reis proberen wij alle spelers, coaches en ouders een mooie en inspirerende ervaring te bieden. Natuurlijk is winnen leuk, maar onze grootste prioriteit is de beleving: fun & friendship staat voorop!

Bijdrage

Alle spelers die zich aanmelden, betalen een inschrijfbedrag van € 50,- per speler. Een deel van dit bedrag wordt gebruikt om de team fees te betalen voor deelname aan het NK en een ander deel om organisatorische kosten voor het NK (zoals teamshirts) te dekken. 

Na selectie bieden wij tot het NK een kwalitatief goed trainingsprogramma. Om dit te kunnen garanderen, vragen wij een extra bijdrage van € 60,-. Dit geld gebruiken wij om de kosten van trainers en eventueel velden, kledingstukken of items voor de spelers en de teambuildingsactiviteiten te dekken.

Over Little League

Little League is een internationaal programma dat ernaar streeft om zoveel mogelijk kinderen wereldwijd de kans te geven om regionaal, landelijk, continentaal en globaal te honkballen. Plezier, vriendschap en beleving staat daarbij voorop in de ontwikkeling van de honkballers. En laat dat nu net ook onze visie zijn.

Op de meeste continenten staat er een Little League-programma, met variaties in de kwaliteit en kwantiteit van de teams en spelers. Elk deelnemend team volgt een traject naar het regionale kampioenschap, de landstitel en via de continentale regio uiteindelijk een plek te veroveren op de World Series in Amerika. Nederland maakt deel uit van de continentale regio Europe & Africa. Op de World Series speel je dus tegen the best of the best van de hele wereld!

Je kan er alles over lezen op de Amerikaanse Little League site.

Over Little League in Nederland lees je meer op de site van de Little League of op de Facebook-pagina van het Little League NK.