Winterschool | Jeugd

Inschrijving voor Winterschool 2023 is gesloten

Data

De jeugd Honkbal & Softbal Winterschool 2023 vindt plaats op de volgende data:

  • Beeball en Honkbal U12 fielding & hitting - zaterdagochtend 4, 11 en 25 november en 2, 9 en 16 december.
  • Honkbal overige groepen - zondag 12, 19 en 26 november en 3, 10 en 17 december
  • Softbal - zondag 5, 12 en 26 november en 3, 10 en 17 december
Tijden en locatie
  • De trainingen op zaterdag vinden plaats tussen 9:00 en 13:00 in sporthal Groen-Blauwlaan 121 in Zoetermeer.
  • De trainingen op zondag vinden plaats tussen 9:00 en 19:00 in de sporthal Van Doornenplantsoen (honkbal) en Groen-Blauwlaan 121 (softbal) in Zoetermeer.

Deelnemers worden op basis van hun onderdeel, leeftijd en ervaring ingedeeld in groepen van 15-20 spelers. Deze groepen en de bijbehorende trainingstijd communiceren we eind oktober.

Kosten en indeling   

Aan de hand van de inschrijvingen maken we een indeling, waarin we leeftijd en niveau clusteren en diversiteit in verenigingen aanbrengen. Het uitgangspunt is daarbij: de spelers een zo leuk en leerzaam mogelijke Winterschool-tijd bezorgen! De kosten zijn berekend op basis van de duur van de training, er zijn verschillende trainingstijden..

De trainingsgroepen in de winterschool zijn als volgt:

Groep Leeftijd Prijs Duur Uitleg
Beeball 7 - 8 jaar € 75 1h 15min Een algemene beeballtraining voor spelers die komend seizoen Rookies of Majors beeball gaan spelen. Alle facetten van de sport komen aan bod: gooien, vangen, slaan, pitchen en catchen.
Honkbal U12 jaar € 85  1h 30min U12 spelers/speelsters krijgen wekelijks les in pitchen of catchen of fielden. Alle spelers krijgen daarnaast slagtraining.
Honkbal U16 jaar € 95  2h U16 spelers/speelsters krijgen wekelijks les in pitchen of catchen of fielden. Alle spelers krijgen daarnaast slagtraining.
Softbal U12 jaar € 85 1h 30min U12 spelers/speelsters krijgen wekelijks les in pitchen of catchen of fielden. Alle spelers krijgen daarnaast slagtraining. 
Softbal U15 jaar € 95 2h U15 spelers/speelsters krijgen wekelijks les in pitchen of catchen of fielden. Alle spelers krijgen daarnaast slagtraining.
Softbal U21 jaar € 95 2h U21 spelers/speelsters krijgen wekelijks les in pitchen of catchen of fielden. Alle spelers krijgen daarnaast slagtraining.

Mocht het niet mogelijk zijn om de kosten van de winterschool van je kind in één keer te betalen, neem dan contact met ons op via info@extrainnings.nl voor het maken van afspraken over betaling in termijnen.

Tips voor het inschrijven

We adviseren om je kind in te schrijven op het niveau waarop hij/zij speelt of volgend jaar gaat spelen.

  • Is je kind 8 jaar maar speelde hij/zij in 2023 al in de U12 of gaat hij/zij daar volgend jaar spelen? Schrijf hem/haar dan in de U12 groep in. 
  • Is je kind jonger dan 13 en speelt hij/zij volgend seizoen in de U15? Schrijf hem/haar dan in de U15 (softbal) of U16 (honkbal) in.

Twijfel je nog steeds? Kies dan op goed geluk een groep en zet in het opmerkingenveld waar je twijfels liggen. We nemen contact met je op om de opties te bespreken.


Over de Winterschool

De Winterschool kent zes trainingsdagen. In samenwerking met ervaren honkballers, softballers en trainers uit de regio bieden we een sterk programma aan de deelnemende spelers. Ze worden intensief getraind op het slaan, fielden, pitchen, catchen en kracht & conditie.

De Winterschool is er niet alleen maar voor spelers. Ook de coaches van de spelers worden nadrukkelijk uitgenodigd om te komen kijken, aan te sluiten, mee te lopen en op te trekken met onze trainers. EXTRA INNINGS wil in heel de regio de honk- en softbalsport bevorderen en dat kan alleen maar door met alle betrokkenen een stap voorwaarts te zetten. Net als op het veld, is samenwerking van coaches en trainers onontbeerlijk.

We hebben al zeven succesvolle edities van onze Winterschool achter de rug waar we met plezier en trots op terugkijken. Van eerdere edities zijn er video’s gemaakt die je kunt bekijken op ons YouTube-kanaal. Zo krijg je gelijk een goed beeld van wat de Winterschool is! Check voor foto’s onze Instagram!